keyboard_arrow_right
Prosjekter

Prosjekter

Aalerud AS har mange års erfaring innen VVS-arbeid og rådgivning for moderne bygg, derfor velger mange lokale bedrifter å ta kontakt med oss når de trenger hjelp til utformingen og prosjekteringen av en oppussing eller lignende. Vi har flere store prosjekter bak ryggen, som for eksempel;

 CC Gjøvik

Det største kjøpesenteret i Gjøvik har en lang historie, og Aalerud AS har hjulpet dem flere ganger underveis. Det har eksistert helt siden 80-tallet, men har blitt utvidet ved flere tilfeller og er nå blant de største i Norge. Her finner man nesten ett hundre butikker og restauranter, samt to hundre parkeringsplasser. Med et slikt stort areal og nesten ett tusen ansatte innen senterets fire vegger er det ikke overraskende at Aalerud AS måtte gjøre store forandringer rundt varmeanleggene og VVS-arbeid generelt. Spesielt med tanke på alle de ulike utvidelsene som har funnet sted her gjennom årene.

Hamar Kulturhus

Det er ingenting vi liker mer enn å sette et preg på vårt eget lokalmiljø. Vi er opprinnelig fra Hamar, og hopper gjerne på alle mulige oppdrag og prosjekter her i området. Kjøpesenteret i Gjøvik var en fantastisk opplevelse, men det var utbyggingen av Hamar Kulturhus vi virkelig elsket å være med på. Det fantastiske, nye bygget midt i Hamar sentrum rommer både et bibliotek, en scene, et musikkverksted, et kulturhus for ungdom og en kino – alt man kunne trenge, i tillegg til en kulturskole som stadig holder kurs og foredrag. Her var det veldig mye jobb å gjøre, derfor tok det over tre år å fullføre bygget, der Aalerud AS bidro med både ingeniører og rådgivere. Vi håper at bygget vil nå sine mål og skape et nytt sentrum for kulturinteresserte mennesker i nærområdet vårt.

Olrud City

Kjøpesentere er viktige deler av våre liv, og trenden det siste tiåret har vært store kjøpesentre i amerikansk stil. Altså ligger de litt utenfor byen, med store parkeringsplasser på utsiden og et stort areal på innsiden. Her kan man kjøpe det aller meste man trenger og utforske en rekke butikker under ett og samme tak. Slike kjøpesentere har ofte kun én eller to etasjer, noe som gjør det lett å komme seg forbi det store utvalget av varer. Olrud City er trolig det største handlesenteret mellom hovedstaden og Trondheim. Også her har Aalerud AS vært sentrale rådgivere hva angår varmeanlegg og kjøleteknikk, noe som på nytt viser vår særegne interesse for prosjekter i nærområdet.

CC Hamar Stadion

Riksveien fra Oslo til Trondheim er utrolig aktiv, derfor har det alltid vært en del kjøpesentre og næringsbygg langs hele strekningen. Spesielt i området rundt Gjøvik og Hamar finner man sentre for næring og handel, noe Aalerud AS har nytt godt av. Vi har vært med på en rekke prosjekter i området, og stått for den mest sentrale delen av interiøret – nemlig luften. CC Hamar Stadion er ett av våre største prosjekter, for her måtte vi dekke et areal på over tretti tusen kvadratmeter, inkludert både leiligheter, rekkehus, lekeplasser og en offentlig park på taket. Jobben ble utført uten den minste forsinkelse, og våre tekniske tegnere fikk være med på formingen av hele bygget. Dette var selvsagt meget spennende, og vi er glade for å kunne vise til dette vakre prosjektet i vår portefølje.

Nytt bygg for det Meteorologiske instituttet
Dette er ett av våre nyeste prosjekter. Når Meteorologisk institutt ville bygge seg et nytt databygg, var vi heldige og ble plukket ut til å stå for store deler av det miljøvennlige prosjektet. Aalerud AS er glade i miljøet, derfor var det en fryd å få være med på utviklingen av et miljøbevisst bygg for et så ærverdig statlig forvaltningsorgan. Tilpasningsdyktighet, fleksibilitet, effektiv bruk av arealet og et høyt fokus på inneklima var blant de sentrale delene av prosjektet, og vi kan stolt si at vi lykkes – bygget er nå ett av Europas mest energieffektive!