keyboard_arrow_right
Om Aalerud AS Rådgivende ingeniører

Om Aalerud AS Rådgivende ingeniører

Over 60 års erfaring

Aalerud AS er et velkjent selskap, ikke bare i lokalområdet men i Norge generelt. Historien bak Aalerud strekker seg helt tilbake til 1953, da virksomheten begynte så beskjedent. Aalerud AS startet ut innen ren rådgivning, men har etter hvert bredt seg ut til flere kanter og kan nå tilby også sine egne ingeniører til diverse prosjekter. Virksomheten fokuserer på VVS, kuldeteknikk og inneklima, og Aalerud AS har vært umettelige med tanke på prosjekter helt siden det ivrige 60-tallet. Selskapet har samtidig beholdt sitt lokale sinn, og har ikke vokst til å bli noen storbedrift. Inntil Norconsult kjøpe opp Aalerud, var firmaet faktisk eid av de ansatte, som altså delte på både utgifter og inntekter. Totalt var det 13 personer som utgjorde Aalerud AS – av disse var ni sivilingeniører og teknikere, tre tekniske tegnere og en person på økonomiavdelingen. Målgruppene var byggherre og VVS-entreprenører, og etter mange års hardt arbeide var navnet såpass godt kjent at de fleste større prosjekter i Hamar og området rundt hadde minst én ekspert fra Aalerud AS på plass ved utbyggingen.

Aalerud AS – VVS i Hamar

Noe av det beste med Aalerud AS var/er nettopp muligheten til å motta en komplett pakke, der ett og samme selskap gjør store deler av prosjektet. Aalerud kunne bistå med rådgivning gjennom alle deler av prosjektet – helt fra mulighetsstudiene i begynnelsen til prøvingen av ferdige anlegg. Samtidig skapte selskapet seg et økovennlig navn, siden det alltid fokusert på miljøet, energisparing og et effektivt forbruk. Slik kunne man både senke de fremtidige kostnadene til byggets eiere, samt hjelpe med å bevare omgivelsene våre. Med øynene festet på en bærekraftig fremtid og menneskenes helse, klarte Aalerud AS å dytte miljøvennligheten fremover lenge før det ble «populært» slik det er i dag. Arbeidet som selskapet har utført i blant annet CC Gjøvik, Hamar Kulturhus og CC Stadion vil være mer enn tilstrekkelig i mange år fremover – resten av landet henger langt etter hva angår effektivt energiforbruk og økovennlige løsninger.

Norconsult

Snakker vi rådgivning, er det ikke mange som kan måle seg med Norconsult-familien. Dette gigantiske tverrfaglige selskapet har overtatt en rekke mindre selskap gjennom årene og bygd seg et  enormt nettverk av prosjektering og kompetansebaser. Selskapet ble etablert i 1929 og har en omsetning på over tre milliarder kroner i året. Ingeniørfirmaet har kontorer over hele landet, samt over tretti kontorer i utlandet med nesten tre tusen ansatte totalt. Dette er en ordentlig storspiller på markedet av konsulenttjenester innen teknologi, bygg, industri, sikkerhet, avløp og miljø. Dermed var det ikke overraskende at Aalerud AS, en av de fremste miljøforkjemperne i Hedmark fylke, var på radaren deres. Norconsult har flere store prosjekter i både Thailand, Tanzania, Filippinene og Malaysia, blant annet – dermed kommer erfaringen fra Aalerud AS godt med i den videre utviklingen av disse fremtidsplanene. Med fokus på effektivitet og smart energiforbruk vil Norconsult fortsette å drive Norge (og resten av verden) fremover i all overskuelig fremtid. 

Sammenslåingen i 2014

Etter mye om og men ble det kjent at Norconsult ville ta over aksjene til Aalerud AS i 2014. Det var stor grunn til jubel på kontoret i Hamar, for mulighetene som oppstod i kjølvannet av denne turbulente overtagelsen var nærmest endeløse. Spekteret av tjenester kunne utvides, og prosjektpakkene ble bare flere. Gjennom Norconsult kan få til det meste, og overfloden av oppdrag har gitt de ansatte fra Aalerud AS helt frie hender til å velge akkurat de prosjektene som virker mest interessante. Siden sammenslåingen har ikke én eneste ansatt måtte gå, samtidig som veksten bare fortsetter. Verdiskapingen er på fremgang, og med et stort verdensmarked er det helt klart fremtiden ser veldig lys ut både for Aalerud-grunnleggerne og deres ambisjoner.